Imprægnering

PROCEDURE FOR IMPRÆGNERINGFor at give et større overblik over hvad der sker når emner imprægneres, har vi forsøgt at lave en generel procedure for hvad der sker i processen.Vil du have uddybet?


Procedure for imprægnering

Vi modtager emnerne og pakker dem i kurve og net. Derefter bliver de affedtet i ovn og kølet af, hvorefter de sænkes ned i imprægneringsvæske og til sidst hærdes op i ovn eller varmt vand. Processen med imprægnering og hærdning kan gentages, hvis det er nødvendigt. Efter afkøling pakkes emnerne ned og sendes retur til kunden – tætnet og hærdet. Emnerne er nu bestandige til temperaturer mellem –55 og +200 grader.

Emnerne pakkes i stålkurve

 

Når vi modtager emner der skal forsejles med imprægnerings-væsken, skal de først og fremmest pakkes. Vi har forskellige størrelser af net og stålkurve så produktionen forløber så optimalt som muligt. Det er emnernes størrelse der afgør hvilket net eller hvilken kurv der passer bedst til opgaven.

Pakning af emnerne skal foregå med en vis omtanke for at undgå eventuelle rester af væske i fordybninger, gevind og lignende.

 

Imprægneringen

 

Når emnerne er pakket og eventuelt blevet affedtet, er det tid til at sænke kurvene ned i imprægneringsvæsken. Selve forsejlingen med væsken foregår i en beholder der opbygger vakuum.

Overskydende væske får lov at dryppe af hvorefter emnerne bliver skyllet for rester inden hærdning af væsken går i gang ved en temperatur på 90 grader.

Impægneringen har i daglig tale mange navne: coating, forsejling, trykimprægnering, imprægnering, tætning, sealing.

Afslutning på hærdningen

 

Når emnerne har gennemgået imprægneringsprocessen een gang, kan man eventuelt gentage processen for at sikre at emnerne er fuldstændig tætte.

Inden emnerne kan komme retur til kunden, er vi nødt til at sikre os at emnerne er tørret fuldstændig samt kølet ned til en temepratur der er til at arbejde med.

INTERESSERET I EN PRØVE?

Skulle dette have vakt jeres interesse, kan vi kontaktes for yderligere informationer og evt. aftale om prøve imprægnering.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend